A reflex-terápia egy természetes gyógymód, amelynek köszönhetően a szervezet természetes,
öngyógyító mechanizmusai aktivizálódnak, gyógyító energiák szabadulnak fel, melyek a fogakra is
hatással lehetnek. Mindemellett számos pozitívuma van a mindennapi élet és a fogászat területén is, hatása pedig megfelelő körülmények között hosszú távon fennmarad.

Tulajdonképpen mire jó a reflexológia?

Az emberi szervezet valójában képes az öngyógyításra, amíg mindent megkap tőlünk, amire ehhez szüksége van. Testünkben tulajdonképpen folyamatos energia-, anyag- és információáramlás van, amelyet megzavarhat például a nem megfelelő táplálkozás, a mozgásszegény életmód vagy akár a lelki problémák is. Ha felborul a belső egyensúly, annak fizikai következményei is lehetnek. A reflexológiai kezelés lényege pontosan az, hogy harmonizálja a test működését. Serkenti a vér- és nyirokkeringést, befolyásolja, erősíti a szervezet immunválaszait, elősegíti a salakanyagok kiválasztását, a méregtelenítő folyamatokat, szabályozza a belső elválasztású mirigyek működését, az endorfin felszabadulás miatt is csökkenti a fájdalmat, az idegi feszültségeket, izomfeszüléseket oldja, a stressz negatív hatásait csökkenti.

pexels-photo-1510265
Milyen hatása van a reflexológiának a fogászat területén?

Csillapítja a fogfájást, regeneráló hatása van fogínygyulladás vagy fogínyvérzés esetén. Csökkenti a hányingert, valamint a szorongást is oldja. Mindemellett beindítja a szervezet öngyógyító folyamatait és segíti a nem megfelelő anyagok távozását a szervezetből. Tehát tulajdonképpen hozzájárul ahhoz, hogy elkerülhesse a fogászati beavatkozások okozta kellemetlenségeket, segíti a gyógyulást. A reflex-terápia az indokolt hagyományos orvosi kezelést nem helyettesíti, viszont azt szervesen kiegészíti.