Sokan nem gondolnák, de valójában az amalgám tömések mellékhatásai keserítik meg életüket. Ennek oka, hogy az amalgám fogtömésekből az évek alatt nagyon sok mérgező nehézfém kerül és rakódik le a szervezetben, amelyek mértéktől függően számos betegség okozói lehetnek. Biológiai fogászati rendelőnkben ezért lehetőséget biztosítunk a tömések eltávolítására, valamint a szervezet méregtelenítésére is.

Milyen tüneteket okozhat a szájban levő amalgám tömés?

A fogtömésből származó higanymérgezés tünetei között jelentkezhet fogínygyulladás, elszíneződés, kialakulhat herpesz vagy afta, ám okozhat kiütést, ekcémát, valamint akár migrénes tüneteket is.

Emellett szerepe lehet az asztma vagy a légzési zavarok kialakulásában, emésztési problémákat okozhat, de alapja lehet az alvászavarnak vagy a depressziónak is.

Az amalgám fogtömés 50%-a higany, a többi ezüst, cin, cink, réz és más fémek. A higany erősen mérgező, ráadásul a felsorolt többi fém önmagában is mérgező lehet.

A felvett higany az egész testben raktározódik, nemcsak a vesében, a májban, az agyvelőben, hanem fokozottan az endokrin mirigyekben, csontokban, az emésztőtraktus minden szakaszában jelen van.

15094477_1142230175842385_6548494010204364517_n

Mit lehet tenni mindez ellen?

Minél előbb eltávolításra kerülnek az amalgám tömések és megkezdődik a szervezet méregtelenítése, annál hamarabb szűnnek meg a tünetek és csökken a kellemetlen érzés. Az amalgám tömés eltávolítása, cseréje viszonylag egyszerű, sőt van lehetőség ezeknek a töméseknek a fokozatos eltávolítására is.

Fontos kiemelni a méregtelenítés fontosságát is, amely két szakaszból áll. A töméscsere alatti időszakban főleg nyomelemek, vitaminok, homeopátiás komplexek a méregtelenítés támogatásának alapjai, amíg a töméscsere utáni időszakban a szervek és szervrendszerek általános és célzott méregtelenítése kerül előtérbe.

Általában, ha valakinek átlagos mennyiségű amalgám tömése és átlagos szervi terheltsége van, akkor a töméscserét követően 3-7 hónap alatt tisztulhat meg az amalgámterhelés másodlagos következményeitől. A test kitartó méregtelenítésével szinte minden betegnél gyors javulás érhető el.