Szeretné megtanulni, milyen a JÓ, HATÉKONY és ALAPOS fogmosás?

A MEGOLDÁS:
ITOP – individually trained oral prophylaxis
Egyénileg tanított szájhigiéniás szaktanácsadás

Fogmosás

Az iTOP, vagyis az egyénileg tanított szájhigiénés szaktanácsadáson megtanítjuk a pácienseket saját szájüregük, fogaik megfelelő tisztításának elméletére, valamint a gyakorlatba ültetett alkalmazásra.

„Touch to teach”  – szájhigiénés tréning szemtől szembe – ÉRINTVE TANÍTANI

A páciensek kezét fogva, azaz a „Touch to teach” módszerrel, megtanítjuk a fogkefe, a fogselyem és a fogköztisztító fogkefe professzionális használatát. A módszer hatékonysága abban rejlik, hogy a helyes fogtisztítás módszerének mozdulatait együtt gyakoroljuk. A pácienseket arra motiváljuk, hogy e technika a mindennapi rutin része legyen.

A fogkefe önmagában nem elég!

A helyes fogtisztítás nem csak a fogkefén múlik, hiszen nincs az a fogkefe, amellyel tökéletesen meg lehetne tisztítatni a fogak közötti réseket, illetve az ínyszéleket, holott a fogak közötti lepedék az, ami döntően befolyásolja a száj egészségét. Az ínyszélen és a fogak között lerakódott lepedék a fogszuvasodás, az ínygyulladás és a fogbetegségek legfőbb okozója.

A kritikus területek megtisztítására speciális eszköz szükséges, fogköztisztító kefére, amely képes kitisztítani a fogak közötti réseket.

Rendelőnkben szakképzett dentálhigiénikusaink segítenek a helyes fogmosás, a fogköztisztítási és fogselyem használati technikáinak elsajátításában. Képzéseinken az iTOP (Curaprox) filozófiája érvényesül, vagyis az „ÉRINTVE TANÍTVA” elve.

A szaktanácsadás 1,5 órát vesz igénybe.