A fogászati kezelések típusai és azok szükségessége egyénenként változó lehet, hiszen még egy nagyon hasonlónak tűnő panasz esetén is, többféle megoldás létezhet. Fogászati rendelőnket számos okból keresik fel az új és a már meglévő pácienseink. Éppen ezért, minden páciensünk számára egyéni tervet készítünk a fogászati kezelésekről.

A fogászati kezelések legfontosabb lépései

Konzultáció – Első alkalmas fogászati vizsgálat

Az első alkalommal kerül sor teljes száj és a fogsor megvizsgálására, alaposan kikérdezzük a pácienst a meglévő panaszairól (ha van) és átbeszéljük a lehetőségeket.

A konzultáció során fontos lépés a diagnosztika és a kórelőzmény megismerése. Minden esetben megkérjük a pácienseinket, hogy hozzák magukkal a korábbi fogászati kezelésekről szóló és egyéb egészségügyi leleteket.

A képalkotó diagnosztikának köszönhetően (fogászati röntgen, 3D CBCT felvétel), pontos képet kaphatunk a fogak jelenlegi állapotáról.

Egyéb fontos diagnosztikai vizsgálatok lehetnek például az allergia vizsgálat, mikrobiológiai vizsgálat, szájüregi áram mérés, stb.

Egyéni fogászati kezelési terv készítése

A konzultációt, a kórelőzményt, valamint a diagnosztikai leletek kiértékelését követően készül az egyénre szabott fogászati kezelési terv, amelyet kifejezetten a páciens egyéni igényeire szabunk. A fogászati kezelések során kizárólag olyan beavatkozásokra kerül sor, amely a páciens egészségét és a kívánt végeredményt szolgálja.

Fogászati kezelések, beavatkozások

A rendelőnkben végzett fogászati kezeléseket maximális szakértelemmel végezzük, a legkorszerűbb eszközök és fogászati anyagok használatával. A kollégáink folyamatosan képzéseken vesznek részt annak érdekében, hogy a lehető leg naprakészebb tudással segíthessenek pácienseinknek.

Fogászati prevenció és utógondozás

Fontosnak tartjuk folyamatosan hangsúlyozni, hogy a fogászati kezelések legfontosabb eleme a rendszeres fogorvosi ellenőrzés és a megfelelő szájhigiénia fenntartása. A folyamatos kontrollnak köszönhetően a legtöbb fogászati probléma időben felfedezhető, minimális beavatkozással kezelhető.

A rendszeres fogászati látogatásnak köszönhetően a fogászati kezelések száma csökkenthető, a már elvégzett kezelések hatásossága növelhető. A megfelelő szájhigiénia elérésével és fenntartásával számos fogászati probléma megelőzhető, valamint lerövidíthető a fogászati kezelések utáni gyógyulási időt.

Büszkék vagyunk rá, hogy a fogorvoslás területén széles fogászati kezelés palettával állhatunk nap mint nap az Önök rendelkezésére.

Fogászati kezeléseink