Amennyiben röviden kellene válaszolnunk erre a kérdésre, akkor azt mondanánk, hogy megtanítjuk Önnek a megfelelő fogmosási technikát.

Számos technikával és tudással tudunk Önnek segíteni e téren, amivel hatékonyabbá teheti a mindennapi fogápolást!

Mi történik egy ilyen szájhigiéniai tanácsadáson?

A páciensek kezét fogva, azaz a „Touch to teach” módszerrel, megtanítjuk a fogkefe, a fogselyem és a fogköztisztító fogkefe professzionális használatát. A módszer hatékonysága abban rejlik, hogy a helyes fogtisztítás módszerének mozdulatait együtt gyakoroljuk. A pácienseket arra motiváljuk, hogy e technika a mindennapi rutin része legyen. Az iTOP, vagyis az egyénileg tanított szájhigiénés szaktanácsadáson megtanítjuk a pácienseket saját szájüregük, fogaik megfelelő tisztításának elméletére, valamint a gyakorlatba ültetett alkalmazásra. A szaktanácsadás 1,5 órát vesz igénybe.

fogmosas

Nem elég, ha van egy megfelelő fogkeféje!

Manapság nagyon sok szó esik arról, hogy milyen fontos a megfelelő kialakítású fogkefe beszerzése. Tény, hogy ez nagyon fontos, azonban a helyes fogtisztítás nem csupán a fogkefén múlik. Hiszen nincs az a fogkefe, amellyel tökéletesen meg lehetne tisztítani a fogak közötti réseket. Pedig pont a fogak közötti lepedék az, ami döntően befolyásolja a száj egészségét, hiszen számos baktérium rejlik bennük, amelyek a fogszuvasodás, az ínygyulladás és a fogbetegség legfőbb okozói lehetnek.