Sokan ismerik a lézer technika hatékonyságát, viszont kevesen tudják hogyan működik, s miként használhatja mindezt egy fogorvos. Ahhoz, hogy világos képet nyerjünk e fénysugárzás hasznosságáról, érdemes említést tenni a lézerek fizikai alapjairól is.

A lézer abban különbözik a hagyományos fénysugárzástól, hogy nem spontán emisszióval zajlik, hanem indukált fényemisszió során, tehát a sugárzás rendezett, koherens, a fényforrás fotonjai egy irányba haladnak, valamint egyforma energiával is rendelkeznek.

Mi mindenre használható a fogászatban a lágylézer?

Számos területen eredményesen használható a lézeres eljárás a fogászatban is. Az egyik ilyen a szájnyálkahártya betegségek kezelése, mint az afta, a herpesz vagy más krónikus gyulladások. Emellett segítségével csillapítható a műtét utáni fájdalom és a fogfájás is, de kezelhetővé válik a fogágybetegség, valamint az ínygyulladás is. Az olyan csontot is érintő műtétek során is használható, mint a fogeltávolítás, a gyökércsúcs rezekció vagy az implantáció.

lézerről-834x1024

Fontos beszélni a lézerakupunktúráról is!

Segítségével jelentősen lerövidül a gyógyulás ideje, hamarabb lehet a varratokat eltávolítani, kevesebb a műtét utáni fájdalom és hamarabb lemegy a duzzanat is. Gyorsabban gyógyul az afta és a herpesz is. Segít a szájnyálkahártya betegségek elmulasztásában, szerepe van a fájdalom kezelésben és a fogfájás csillapításban, de csontműtéteket követően is nagyon nagy segítség a gyógyulási folyamat során.

Válassza szájüregi lézeres akupunktúra kezelésünket!