A fogfehérítés népszerűsége évek óta vezető helyen áll az esztétikai kezelések között, hiszen ki ne szeretne egészséges, hófehér fogakat. Van azonban néhány fontos információ, amelyeket érdemes tudni mind az elszíneződésekkel, mind pedig a fogfehérítéssel kapcsolatban.

Mit érdemes elkerülni, hogy fehérek maradjanak a fogak?
Az életmódból fakadóan számos olyan étel és ital kerülhet be az étrendünkbe vagy a mindennapjainkba, amelyek felelősek a fogak elszíneződéséért. Ilyenek a kávé, a tea, a vörösbor, a kóla és egyes gyümölcslevek is, de ebbe a körbe sorolandó a dohányzás is.

1383163_549322018466540_1165251_n

Fogfehérítés a rendelőben
A fogfehérítés egyik módja a rendelőben zajlik. Ennek keretein belül az elszíneződött fogakat fehérítő anyaggal kezeli a fogorvos, majd azt fénnyel aktiválja. A fehérítő lemosását és kiöblítését követően a fogak láthatóan kifehérednek. A művelet körülbelül egy órát vesz igénybe.

Otthoni fogfehérítés
Ebben az esetben a fogorvos egy olyan személyre szabott fehérítő sínt készít, amely az alsó és felső fogsorra pontosan illeszkedik. Ehhez jár a fehérítő anyag, amelyet otthon kell használni. A kezelés időtartama az alkalmazott anyagtól függően, akár 8-10 napig is eltarthat. A síneket naponta fél órán keresztül kell hordani, de akár éjszaka is viselhető.

Természetesen léteznek a kereskedelmi forgalomban kapható másfajta fehérítő szerek is, amelyek az előbbi módszerhez hasonlóak. Ajánlott szakorvos véleményét kikérni, mielőtt valamelyiket kipróbálná.

Amennyiben bármilyen kérdése van valamelyik módszerrel vagy eljárással kapcsolatban, bátran keresse fel rendelőnket!