Ha a fenti kérdésekre igennel válaszol, akkor elképzelhető, hogy fogínygyulladása van. Létezik megoldás a problémára!

A fogínygyulladást alapvetően a fogakon képződő lepedék, a szájban levő baktériumok, az étkezések után ottmaradó ételmaradékok, valamint a különböző mikroorganizmusok okozzák. Természetesen ennek a folyamatnak vannak stádiumai, amelyek során először enyhe, majd erősebb módon jelentkeznek a tünetek. Kezeléssel megszüntethető a gyulladás, amennyiben azonban nem kezelik idejében a fogínygyulladást, akkor az a fogak elvesztéséhez, vagy a fogíny maradandó sérüléséhez vezethet.

Nagyon fontos a helyes fogmosás a megelőzéshez!

A helyes fogtisztítás nem csak a fogkefén múlik, hiszen nincs az a fogkefe, amellyel tökéletesen meg lehetne tisztítani a fogak közötti réseket, illetve az ínyszéleket, holott a fogak közötti lepedék az, ami döntően befolyásolja a száj egészségét. Az ínyszélen és a fogak között lerakódott lepedék a fogszuvasodás, az ínygyulladás és a fogbetegségek legfőbb okozója.

periodontist-4108560_640

A kezelésben segíthetnek a gyógynövények!

A fogínygyulladás kezelésében azoknak a gyógynövényeknek, növényi készítményeknek van elsősorban jelentőségük, amelyek antibakteriális, vérzéscsillapító és összehúzó hatásokkal rendelkeznek, gátolják a fogínygyulladás kialakulásáért felelős baktériumok fejlődését, és enyhítik a fogínygyulladás tüneteit, mint például a vérzés vagy a fájdalom. Ilyenek például a kamillavirágzat, a cickafarkfű, az édesgyökér, mezei zsurló, pásztortáskafű, valamint az aloe vera gél is.