Miért jobbak a fémmentes fogászati pótlások?
Amikor fogpótlás behelyezésére kerül sor, legtöbben az esztétikai szempontokat veszik figyelembe, pedig a behelyezett pótlás anyagára is nagy hangsúlyt kell fektetni!

A szájba kerülő fémek, fémtömések, fémvázas koronák, hidak vagy fémvázas kivehető fogpótlások elektromos tulajdonsággal rendelkeznek. Elektromos áramkör jön létre köztük a szájüregben, ahol a nyál az elektrolit. A fémek között kialakuló szájüregi áram az idegi és akupunktúrás rendszer károsodásához vezethet! 

A szájba kerülő fémek közötti feszültség, áramerősség egyszerű eszközökkel mérhető. Az így kialakuló zavarokat elektromos terhelésnek nevezzük.  

szajuregi aram 1

Milyen tünetei vannak az elektromos terhelésnek?

  • elektrokémiai és allergiás panaszok alakulhatnak ki
  • enyhe bizsergéstől, a nyilalló-, villámütésszerű idegfájdalmakig
  • helyi vagy kisugárzó fájdalmak, majd szervi elváltozások jöhetnek létre
  • gyomorsav túltermelés
  • fémes szájíz
  • egyes fogak krónikus fájdalma, ínygyulladása, az egész ínyre jellemző krónikus ínygyulladás
  • emésztési problémák, has puffadása, székletzavarok, gyomor-, vastagbél fájdalmak, görcsök 

A szájüregi áram elkerülhető FÉMMENTES pótlásokkal!

A fémmentes pótlások tökéletesen biokompatibilisek, így nem váltanak ki allergiás reakciót. A fémpótlásokkal szemben a fémmentes megoldások nem képeznek savas közeget, így nem váltanak ki szájüregi áramot.

A hagyományos eljárásokkal szemben a számítógépen történő tervezés (CAD/CAM) miatt az illeszkedés sokkal pontosabb, ezért nem színezik el az ínyt és a koronák szélénél sem látszik sötét fémszegély.

A teljes kerámia pótlások előnye még, hogy nagyon esztétikus, nem léphet elő fémallergia, ráadásul biztosított a fogágy és az ínyszél védelme is.

Biorendelőnkben kizárólag fémmentes anyagokkal dolgozunk, elkerülve így az irritációt, az allergiát, valamint a fémek lerakódását a szervezetben. Hiszen a célunk, hogy a munkánk tartós, esztétikus és hosszú távon is egészséges legyen.