Az iTOP egyénre szabott dentálhigiéniai tanácsadás nélkülözhetetlen az egészségünk fenntartása érdekében. A lelkünkre is jó hatással van, hiszen az egészséges, ragyogó mosoly magabiztosságot kölcsönöz.

A rendszeres dentálhigiéniai kezelés és tanácsadás hosszútávú befektetés. Segítségükkel minimalizálható a fogászati problémák előfordulásának kockázata.

A iTOP egyéni tanácsadás a teljes test egészségének megőrzésében szerepet játszik, hiszen ami a szájban történik, az egész szervezetünkre hatással van. 

Vegyük sorra a tanácsadás előnyeit:szájhigi szakértőktől

Egyénre szabott tanácsadás – ahány ember annyi fogsor, éppen ezért az oktatást nem lehet sablonszerűen tartani. Minden embernek más eszköz, más taktika válik be jobban. A tanácsadás minden esetben teljesen egyénre szabottan, a pácienshez igazodva történik. 

Fogászati betegségek megelőzése – a helyesen végzett tisztításnak köszönhetően csökkenthetjük a fogszuvasodás, az íny- valamint a fogágybetegség kialakulásának kockázatát.

Meglévő fogászati panaszok gyógyítása – amennyiben már meglévő fogászati problémája van, a fogorvos által végzett kezelések kiváló kiegészítő eleme lehet a tanácsadás. Ennek köszönhetően a panaszok gyorsabban múlhatnak, a gyógyulási idő jelentősen megrövidülhet, elkerülhető lehet a fogak korai elvesztése.

Fogászati pótlások élettartama – sokan azt gondolják, hogy a pótlások ápolására és tisztítására nem szükséges nagy gondot fordítani, hiszen azok nem igazi fogak. Ez azonban nagyon rossz hozzáállás! A fogászati pótlásokat – legyen szó hídról, koronáról, implantátumról, stb. – ugyanolyan alapossággal szükséges tisztán tartani, mint a saját fogainkat. Sőt, bizonyos esetekben még körültekintőbb odafigyelést igényelnek. 

Az otthon kényelme – a tanácsadáson elsajátított tudást otthon, a saját fürdőszobánkban alkalmazhatjuk. Gondoljunk rá rituáléként. 

Kismamák egészsége – a hormonális változásoknak köszönhetően, a terhesség során gyakoribb az ínygyulladás. Ebben az érzékeny időszakban talán még fontosabb a megfelelő szájhigiénia, mert ezzel hozzájárulunk a babák és az anyukák egészségéhez is.

Nem lehet elég korán kezdeni – a fogak megfelelő tisztítása már egészen kicsi korban is nagyon fontos. A gyermekkorban tanultak egy életre szokássá válnak, a kicsik felnőtt korukra is magukkal viszik ezt a tudást. Az időben elsajátított gyakorlatnak köszönhetően felnőtt korukra minimalizálhatják a későbbi fogászati problémák kialakulásának veszélyét. 

A száj és a fogazat egészsége a páciens, a fogorvos és a dentálhigiénikus közös feladata, egyik a másik nélkül nem sokat ér.

A tanácsok betartásával és azok helyes alkalmazásával a fogászati problémák megelőzhetőek, kezelhetőek. A rendszeres fogászati ellenőrzéssel és a dentálhigiéniai kezelések igénybevételével csökkenthetjük a fogorvosi látogatások számát, elkerülhetjük a komolyabb beavatkozásokat és azok költségeit. 

Tegyünk együtt a szép és egészséges mosolyért!