A lézer szerepe a fogágybetegség kezelésében

Kisebb-nagyobb mértékben, de a felnőtt lakosság többségét érinti a krónikus parodontitis, amely tulajdonképpen a felnőttkori progrediáló fogágy-gyulladás. A betegség rendszerint ínygyulladás képében indul.

Fogágybetegség kezelése lézer segítségével

Fogágybetegségek lézeres kezelése

A fogágybetegség a baktériumok és azok toxinjai miatt alakulnak ki, ám a vizsgálatok azt mutatják, hogy a különböző típusú lézerek alkalmasak arra, hogy csökkentsék a fogágybetegséget okozó baktériumok számát.

A parodontológiai lézeralkalmazás hatásai

Fogágybetegség kezelése lézer segítségévelA paradontológiai lézerkezeléssel eliminálni lehet a baktériumokat, hiszen ezzel az alkalmazással az anaerobokat akár 96,6%-ban, míg az aerobokat akár 100%-ban is elpusztíthatja a lézersugár. A négy kvadráns tasakjait egyenként, vagy akár közvetlenül a fogkő eltávolítás után azonnal, egy ülésben elvégezhetjük. A legtöbb esetben a felületi érzéstelenítő elegendő.

A műtétet követően azonnal megkezdjük a lágylézer-kezelést és az öblögető szer alkalmazását. A kezelést 5 napon át, naponta el kell végezni. Pár nap elteltével (3-4) már tapasztalható a gyulladás jelentős csökkenése, az ínyszél letapadása, illetve a vérzés megszűnése.