Rendelőnkben arra törekszünk, hogy kizárólag olyan megoldásokkal dolgozzunk, amelyek teljesen egészségesek és minden, a szervezetre potenciálisan ártalmas lehetőséget kizárnak. Ezért tartottuk fontosnak, hogy az implantátumok esetén is találjunk egy olyan alternatívát, amelyet az emberi test maximálisan tolerál és bizonyítottan magas minőséget képvisel.

Örömmel jelentjük, hogy Magyarországon elsők között, biológiai fogászatunkon érhető el a teljesen fémmentes, a világszínvonalú fogászati megoldásokat képviselő Nobel Biocare által kifejlesztett cirkón implantátum! Ez az anyag a szervezet számára teljesen elfogadható, és az implantátumokhoz leggyakrabban használt titánnal megegyező minőségi tulajdonságokkal bír.

Allergizál-e a titánium implantátum?
Az implantátum felületén található bevonat megvédi a szervezetet a fémmel való közvetlen találkozástól, emiatt általánosságban elmondható, hogy fémallergia esetén sem jelent problémát a titán fogpótlás. A legfrissebb kutatások azonban néhány esetben ennek ellenére kimutattak Zircone-implantallergiás tüneteket.
Az egészségtudatos páciensekben a fémmel való érintkezés hiánya ellenére aggályokat ébreszthet a fém jelenléte a szervezetben. A fémek által kiváltott kellemetlen hatásokat úgy tudjuk teljesen kiküszöbölni, ha a teljes fogpótlás olyan anyagból készül, ami egyáltalán nem tartalmaz fémet.

Miért jobb a cirkónium fogpótlás?
A cirkónium ún. biokompatibilis anyag, amely az emberi test számára teljesen elfogadható, kímélő megoldást biztosít. Az ebből a maximálisan fémmentes anyagból készült implantátum mellett szól az is, hogy használatával kiküszöbölhető az implantátum körül kialakuló gyulladás, amely akár a felépítmény kilökődését is okozhatja.
A cirkónium implantátum azonban nem csak az egészségünket támogatja, páratlan esztétikai élményt is biztosít! Használatukkal a meglévő fogak színére és formájára megszólalásig hasonlító fogpótlás készíthető, és viselőjét nem árulja el a fém fogpótlásokra gyakran jellemző szürkés, fémes csillogás sem.

HerbaDENT konzultációMikor nem javasolt a cirkónium fogpótlás?

Cirkónium implantátumok esetében számolni kell azzal, hogy korlátozottabb a felhasználási lehetőségek palettája. Kimagasló esztétikai értéke miatt elsősorban a jól látható fogak esetén szoktuk javasolni, abban az esetben, ha 1-1 fog pótlására vagy híd kialakítására van szükség, de mindenképp személyes konzultáció és előzetes vizsgálatok szükségesek ahhoz, hogy szakorvos megalapozott döntést tudjon hozni a megfelelő implantátum kiválasztásáról.

Forduljon hozzánk bizalommal kérdéseivel, beszéljük meg a lehetőségeket egy személyes konzultáció keretein belül, hogy megtaláljuk az Ön igényeinek és problémájának megfelelő legoptimálisabb megoldást.

Kérjen konzultációs időpontot még ma!