Fémmentes, cirkónium fogpótlás és fogászati implantátum

Cirkónium implantátumImplantátumok esetén világszínvonalú fogászati megoldásokat képviselő Nobel Biocare által kifejlesztett cirkón implantátumokkal dolgozunk. A cirkónium ún. biokompatibilis anyag, azaz teljesen fémmentes, a szervezet elfogadja, emellett az implantátumokhoz leggyakrabban használt titánhoz hasonló biológiai és fizikai tulajdonságokkal rendelkezik, azaz tartós és kopásálló.

A fogászatban évtizedek óta használt titánium implantátumok esetén gyakran merül fel a kérdés, hogy allergizál-e. Bár a fog felületén képződő réteg megakadályozza, hogy a szervezet közvetlenül találkozzon a fémmel, kutatások már bizonyították, hogy minimális esetben lehet allergiás reakcióval számolni. Emellett a szervezetben jelen lévő fém okozhat a fémekre jellemző nemkívánatos hatásokat, így a szájban önmagában is és más fémekkel kölcsönhatásban elektromos jelenségek léphetnek fel. Ezt teljesen ki lehet zárni abban az esetben, ha az implantátum felépítményt is fémmentes anyagból, például cirkóniumból készítjük.

A cirkónium fogbeültetés teljesen fémmentes megoldást jelent, így kíméli a szervezetet, és használatával elkerülhető az implantátum körüli gyulladás, amely a titán anyagú implantátumoknál nem megfelelő szájhigiénia esetén előfordulhat.

Cirkónium esetén az esztétikai szempontok sem sérülnek, sőt! Teljesen természetes hatású fogpótlás készíthető, ugyanis kiemelkedő áttetszőséggel rendelkezik, így megtévesztésig hasonlít a saját fogak színére. Használatukkal a titán implantátumokra oly jellemző szürkés, fémes csillogás is kiküszöbölhető.

A cirkon implantátum kitűnő alternatívát jelenthet azok számára, akik teljesen fémmentes fogbeültetést keresnek, vagy a legesztétikusabb megoldást keresik. Azonban nem minden fogászati probléma esetén tudjuk használni, korlátozottabbak azok a protetikai megoldások, amelyek esetén igénybe vehető. Elsősorban egy fog pótlása esetén, vagy hidaknál javasoljuk.

Forduljon hozzánk bizalommal kérdéseivel, beszéljük meg a lehetőségeket egy személyes konzultáció keretein belül. Kérjen időpontot!

Időpontkérés

Jöjjön el rendelőnkbe személyes konzultációra, hogy biológiai fogászatunkon személyre szabott javaslatot tehessünk!

Kérjen időpontot online vagy a +36 20 923-9683-as telefonszámon!
Időpontkérés